M. Sami Mermer's profile

Devremülk Tatil Köyü

Dik kayalıklar ve denizle ana dünyadan izole olmuş vadi içinde endemik bitki ile örtülü yeşil alan bulunmaktadır. Vadideki varlığıyla vadiye adını veren endemik kaplan kelebeği hareketsizken bitki örtüsüyle kamufle olarak fark edilmemekte harekete geçtiğinde vadi üzerinde bulutsu oluşturarak gölge yapmaktadır.
Arazi üzerine tasarlanan tatil köyü vadideki doğal hayatı bozmayacak şekilde, manzarasına şelale-doğa-deniz panoramasını alarak kuzeydeki tepenin başladığı sınır ile akarsu arasına yerleştirilmesi planlanmıştır.
Tekne ile ulaşım yapan kullanıcılar açısından ise arazi üzerine gelene kadar bina fark edilmemekte, girişten sonra sürpriz bir peyzaj karşılamaktadır. Bundan hareketle tatil köyü tasarlanırken kamuflaj konsepti benimsenmiştir. Arazi hacmine, silüete ve cepheye kamufle edilmiştir. Manzaraya doğru cam balkonlar uzatılmıştır.
Konaklayanlar için manzaranın tamamı kelebeklerin dans ettiği doğa panoraması haline gelmiş, konutlara çıkmalar yapılarak daha iyi manzara açısı ve ışık sağlanmıştır.

Area of site: 27.300 m2
Date: 2018
Location. Kelebekler Vadisi, Fethiye/Muğla
Devremülk Tatil Köyü
Published:

Owner

Devremülk Tatil Köyü

Published:

Creative Fields